Болезни
ГУЦУЛЬСЬКІ СТРАВИ
Пропонуємо вашій увазі стародавні страви „родом” із самих Карпат. Сучасній господині неважко буде приготувати їх в домашніх умовах
МАЗУРКИ
Тісто
1 склянка кисломолочного сиру
1 склянка борошна
1 яйце
Всі компоненти з'єднати й замісити тісто, як на вареники. Залишити в холодильнику на 2 години.
Фарш
300 г відварених грибів
2 яйця
2 цибулі
1 морква
300 г фаршу
Гриби нарізати соломкою і спасерувати в олії. Яйця відварити й теж нарізати соломкою. Цибулю і моркву почистити, нарізати і спасерувати до золотистого кольору. Фарш протушкувати до готовності, додати підготовлені овочі, яйця та гриби. Заправити сіллю, перцем та дрібно порізаною зеленню. Сформувати валики й покласти в морозильну камеру на 30 хвилин.
Тісто розкачати в корж товщиною 0,5 см, нарізати на смужки довжиною 20 см, шириною 3 см. На один край викладати підготовлений фарш і закручувати в маленькі рулети. Смажити у фритюрі до золотистого кольору. Подавати гарячими.
Мамалига з бринзою
1 склянка кукурудзяної крупи
0,7 л сметани
1 склянка домашньої бринзи
зелень за смаком
Кукурудзяну крупу, постійно помішуючи, варити в сметані на маленькому вогні до готовності (приблизно 15 хвилин). Форми змастити олією, накласти в них мамалигу. Дочекавшись її охолодження, на дошці порізати на сегменти. Викласти на великий таріль, посипати бринзою і прикрасити зеленю.
Ребра прикарпатські
Коржі
0,5 кг борошна
0,5 л кислого молока
жовтки двох яєць
1 чайна ложка соди (погашеної оцтом)
1,5 чайної ложки солі
Замісити тісто, як на вареники. На змащеній олією сковорідці спекти три коржі: на легкому вогні, тісто проколоти виделкою. Готові коржі порізати кубиками.
Начинка
0,5 кг фаршу з яловичини і свинини,
4 цибулини середнього розміру,
білки з двох яєць,
1,5 кг грудинки.
Фарш протушкувати до готовності. Окремо спасерувати цибулю до золотистого кольору. Білки збити в круту піну. Всі інгредієнти — порізані коржі, фарш, цибулю, збиті білки — вимішати, залити склянкою гарячого бульйону, посолити і поперчити. Начинити фаршем грудинку, теж перед цим посолену й натерту перцем. Запікати в духовці при температурі 200-220 °С 40-50 хвилин. Подавати гарячою, оформити зеленню.
Дата публикации: 15 Октября 2012